1.5.15

Vappumunkit


Tästä annoksesta tulee n.30 kpl, riippuen munkin koosta.

50g hiivaa
5dl maitoa
2 kananmunaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1rkl kardemummaa
16dl (n.1kg) vehnäjauhoja
1½dl juoksevaa margariinia


1. Lämmitä maito kattilassa 37'C ja ota pois liedeltä.
2. Laita hiiva pieninä paloina maidon joukkoon ja anna liueta.
3. Yhdistä suola,sokeri ja kardemumma,lisää ne sitten maidon ja hiivan sekaan. Sekoita.
4. Lisää kananmunat ja sekoita.
5. Lisää hieman jauhoja ja sitten juokseva rasva.
6. Lisää vähitellen jauhoja, kunnes taikina irtoaa reunoilta.
7. Ota taikinasta sopivan kokoisia paloja ja pyöritä ne palloiksi.
8. Anna pallojen kohota hetki. Ennen kuin laitat pallon rasvaan paistumaan, tee keskelle reikä.

Itse paistoin munkit friteerauskeittimessä, 180'C. (Sama aste myös hellalla paistaessa.)

Kun munkit on keitetty, anna pinnan hieman jäähtyä ja pyörittele sokerikulhossa.


Herkullista Vappua!!
-Salla-

2 kommenttia:

Hyväksyn vain asialliset kommentit!
Kiitos kommentistasi! :-)