25.3.15

Ohrainen perunarieska


3dl perunamuusia
1tl suolaa
1 kananmuna
2-3dl ohrajauhoja


-Sekoita kylmään muusiin suola, kananmuna ja jauhot
-Vaivaa sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä. (Taikinaan ei tarvitse vaivata sitkoa!)
-Pyörittele taikinasta neljä pientä palloa. Litistä pallot kämmenellä ja ota esim. jälkiruokakulholla pyöreitä rieskoja. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Käytä jauhoja apuna!
-Pistele rieskat haarukalla
-Paista rieskoja uunissa 230'C n.5-8min tai kun pinta on hieman ruskistunut

♥ Voitele rieska sulalla voilla ennen tarjoilua

Näihin voit hyödyntää esim. Ruoalta jäänyttä perunamuusia!


Jos/KUN kokeilit näitä, laita kommenttia miten sulla onnistui ja tykkäsitkö!☺♥

-Salla-

4 kommenttia:

  1. Olen tehnyt joskus tuolla ohjeella, mun makuun tuli vähän liian kovia rieskoja.
    Viimeksi laitoin jauhoista puolet vehnäjauhoja ja uunin jälkeen muovipussin alle pehmeneen 😊 oli hyviä!!

    VastaaPoista
  2. Mä taas meinasin ohjetta kirjottaessa laittaa, että nämä on niin ihanan pehmeitä,mutta jätin sitten laittamatta!:-D Voi toki johtua, jos me ollaan sekoitettu nämä aineet erilailla, tai eri paksuisia rieskoja, entiedä! :-) Mutta jep,hyviä nää on!!

    VastaaPoista
  3. Mää oon tehny näitä ja tosi hyviä on! :-)

    VastaaPoista

Hyväksyn vain asialliset kommentit!
Kiitos kommentistasi! :-)