19.3.14

Sämpylät


Sämpylätaikinaan tarvitset:
1 litra vettä
3 ps kuivahiivaa
4 tl suolaa
4 rkl sokeria
1 dl ruokaöljyä
n.25 dl sämpyläjauhoja (Itse käytin Rainbow)


1. Lisää suola & sokeri kädenlämpöiseen veteen ja sekoita. Lisää sinne sitten öljy.
2. Laita kuivahiiva pienen jauhomäärän sekaan ja lisää se "vesiseokseen". Lisää sitten vähitellen loput jauhot ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi.
3. Anna taikinan kohota liinan alla kulhossa kaksinkertaiseksi.
4. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele niistä sämpylöitä.
5. Paina sämpylä kämmenellä alas ja anna kohota uunipellillä liinan alla n. Puoli tuntia.

Paista sämpylät 225'C uunin keskitasolla n. 8-12min.
(Tästä määrästä tuli n.50 sämpylää)


7 kommenttia:

  1. Tää sun blogi on ihan huippu!! :)

    VastaaPoista
  2. Nammmm....:) kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina:-)
      Kyllä tarvii 25dl, jopa vähän enemmänkin jauhoja. Kyseessä on litran taikina, jolloin jauhoja menee melkein koko paketti!

      Poista
    2. :DDDDDDDDDDDDD:DDDDDDDDDDd
      Empä ole ite mikkää mestarileipuri mutta kyllä pisti naurattammaa tuo "pittäiskö sen olla 2,5dl" ...... :D sen verran tiiän että 2,5dl sämpylätaikinnaa voi mennä iha vahingossakki liikkaa! :D

      Poista

Hyväksyn vain asialliset kommentit!
Kiitos kommentistasi! :-)