6.9.13

Patonki




2.5 dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.
Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota liinan alla.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rullaksi, anna kohota liinan alla.

Paista 250'C   7-10 min.

Voit ripotella taikinalevyn sisälle juustoraastetta, valkosipulirouhetta, tai maustevoiviipaleita.
 

4 kommenttia:

  1. Oi että, pitääpä kokeilla :P

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä:) Täytyykin joskus kokeilla, kiitos ohjeesta! Jään seuraamaan.

    http://stickyandsweeeet.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Hyväksyn vain asialliset kommentit!
Kiitos kommentistasi! :-)